Clairin Le Rocher 70cl is een Haïtiaanse Rhum van 47.5%. Clairin Le Rocher wordt geproduceerd door Romulus Bethel in het stadje Pignon. Het wordt niet zoals Clairin Vaval, Clairin Sajous en Clairin Casimir gemaakt van vers suikerrietsap, maar van suikerrietsiroop. Drie verschillende suikerrietsoorten worden gebruikt om deze siroop te produceren. Daarnaast ondergaat de siroop een bijzonder fermentatieproces. Het residu welke na de distillatie overblijft in de pot, de dunder, wordt eruit gehaald en weer aan de volgende fermentatie toegevoegd. Dit zorgt er voor dat er meer intense aroma’s worden ontwikkeld, wat zich uiteindelijk ook uit in de spirit.
Neus: Plantaardig en rokerig. Tonen van dennen, zoethout, stro en gesneden kruiden.
Smaak: Fris en kruidig. Tonen van rode peper, paprika en een zuurtje.
Afdronk: Kruidig en een rokerige afdronk. Tonen van andijvie en aardse tonen die doen denken aan mezcal.